divendres, 27 de febrer del 2009

LA FESTA DE SANT JOAN A CIUTADELLA

La festa de Sant Joan es celebra a Ciutadella d'una forma especial, nosaltres hem estudiat les coses més representatives però si les voleu conèixer millor cliqueu en aquesta adreça i podreu trobar tot el que us interessi http://santjoan.ajciutadella.org/portal.aspx


HEM ESTUDIAT QUÈ FAN EL DIA DEL BE


A Ciutadella de Menorca es diumenge abans de sant Joan es celebra es dia des be.
Vuit dies abans, agafen es be que el caixer pagès ha donat, el renten per primera vegada i durant tota la setmana el van netejant perque estigui ben polit.
Es dissabte el renten per darrera vegada i fan una festa en es lloc de caixer pagès on amics i familiars mengen coques i pastissets. Després el duen a una cotxeria del centre de Ciutadella i durant tot el vespre el vetllen. Hi pasa gent de tota Menorca i sempre seguit hi ha festa i conviden de gin amb llimonada. Al mati l’adornen amb floquets de colors. A les vuit des mati es reuneixen al domicili del caixer pagès els membres de sa comitiva excepte el caixer senyor, ja que junts van al palau del caixer senyor i esperen les campanades de les nou. Acte seguit es fa entrega de la bandera de Sant Joan el caixer fadrí i el fabioler sona el primer toc de fabiol.
L´home des bé, recorrera els carrers de Ciutadella visitant lAjuntament, Cal Bisbe i després domicilis de propietaris i posades de lloc per convidar-los a la qualcada. Després el caixer casat convida a la comitiva a una beguda i es penja la bandera a sa seva casa .
be12
L’ homo des be sempre va amb el be a les espatlles duu un vestit de pell de be i descalç.També dur unes creus vermelles al front, al braç i als peus, que el fabioler li ha pintat.


be22

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada